Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

NAKNADA ZA REDOVITO STUDIRANJE

Priznaje se korisniku prava na uslugu smještaja odnosno organiziranog stanovanja za redovito studiranje na sveučilišnom ili stručnom studiju u visini četverostrukog iznosa osnovice od 500,00 kuna.  Danom izvršnosti rješenja o priznavanju prava na naknadu za redovno studiranje korisniku prestaje pravo na smještaj odnosno organizirano stanovanje.

Zahtjev za priznavanje prava na naknadu za redovno studiranje korisnik može podnijeti do isteka roka od šest mjeseci od prestanka prava na uslugu smještaja ili organiziranog stanovanja.

Pravo na naknadu za redovno studiranje priznaje se korisniku neovisno o njegovom imovnom stanju. Korisnik je dužan dostavljati dokaz o upisanoj godini najkasnije do 31. listopada svake godine dok traje studiranje, te izvijestiti centar za socijalnu skrb o završetku studiranja.

 

NAKNADA ZA TROŠKOVE SMJEŠTAJA U UČENIČKOM DOMU

Naknada za troškove stanovanja može se priznati djetetu, polazniku srednje škole slabijeg imovnog stanja, koje nije član kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade  ako je:

  • dijete samohranog roditelja, ako prosječni mjesečni prihod po članu obitelji  ne prelazi iznos od dvije osnovice odnosno 1.000,00kn
  • pod skrbništvom, a vlastiti prihod ne prelazi iznos od 250% osnovice odnosno 1.250,00 kn
  • smješteno u udomiteljskoj obitelji, a pohađa školu izvan mjesta prebivališta udomitelja.

 

NAKNADA ZA TROŠKOVE PRIJEVOZA

Naknada za troškove prijevoza zbog školovanja može se priznati, ako nema osiguran prijevoz po nekoj  drugoj osnovi:

  • osobi s invaliditetom i djetetu s teškoćama u razvoju koje pohađa nastavu radi stjecanja srednjoškolskog obrazovanja po posebnom programu izvan mjesta svoga prebivališta ili osposobljavanje  za samozbrinjavanje, a ne postoji potreba da mu se prizna pravo na uslugu smještaja ili organiziranog stanovanja
  • djetetu smještenom u udomiteljskoj obitelji ili obiteljskom domu koje pohađa nastavu izvan mjesta prebivališta radi stjecanja srednjoškolskog obrazovanja

Naknada za troškove prijevoza obuhvaća troškove prijevoza u odlasku i povratku, a priznaje se po najnižoj cijeni za redovita prijevozna sredstva javnog prometa za najkraću relaciju.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.